Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Nova tripleta de 8 dels Xicots - 15/08/2016

Novament els Xicots de Vilafranca han viscut un intens cap de setmana casteller, que ha comptat amb una clàssica i una tripleta de 8 vermelles. La primera va ser diumenge a la tarda a Malgrat de Mar, a les festes de Sant Roc, mentre que dilluns a la festa major de Castelldefels s’ha pogut veure la segona tripleta dels de Cal Noi-Noi. 

Fa deu dies els Xicots van coronar la primera torre de 8 amb folre de la temporada i avui han assolit la segona, en una plaça clàssica per a la colla vermella, Castelldefels. Els Xicots hi han repetit l’actuació de l’any passat: en primer lloc un 3 de 8 amb molt bones mides, lleuger, que s’ha descarregat amb solvència; en segona ronda, la torre. Una vegada més, s’ha mostrat segura del peu i ben defensada del tronc, el qual s’ha estabilitzat en coronar-se.

Possiblement avui el més complicat dels castells per a la colla vermella ha estat el 4 de 8, que de bon principi ha perdut quadratura i ha calgut treballar per defensar-lo. Per tancar l’actuació, els Xicots han alçat un vano de 5, però abans d’anar-se’n han realitzat un últim esforç per fer un assaig de 3 de 9 amb folre, que s’ha pujat fins a quints. Aquesta prova s’afegeix al treball intensiu d’aquests dies per lligar la soca i el tronc d’aquesta estructura, que ben aviat s’ha de veure a plaça. 

Amb l’actuació d’avui els Xicots sumaven 5 castells de 8 assolits aquest cap de setmana. Ahir a Malgrat de Mar van portar a terme la novena clàssica de 8 de la temporada, amb uns sòlids 3 i 4 de 8, acompanyats d’una torre de 7 preludi de la de 8 d’avui. En la ronda de pilars van fer un pilar de 5.

Pel que fa a les colles que han compartit plaça amb els Xicots aquest cap de setmana, a Malgrat de Mar  els Castellers de l’Alt Maresme van completar el 4 de 6 amb agulla i la torre de 6 i van desmuntar dues vegades el 4 de 7, mentre que els Minyons de Santa Cristina d’Aro van fer 3, 4 i torre de 6. D’altra banda, avui a Castelldefels la colla local ha descarregat 4 i 3 de 7 i torre de 6, havent provat prèviament una torre de 7 que ha quedat en intent. També hi han actuat els Castellers de les Roquetes, completant 3 de 6 amb agulla, torre de 6 i 3 de 6. 

D’altra banda, avui al migdia un bon nombre de membres dels Xicots han acompanyat els Bous de la Bisbal en la seva actuació de festa major. Els Bous són colla apadrinada dels Xicots, per això la colla vilafranquina ha volgut ser al seu costat i felicitar-los especialment pel primer 3 de 7 assolit.

La “revolució vermella”, la “#RedVolution”, continua per als Xicots, amb la maquinària arrencada per arribar al màxim nivell a la Fesa Major de Vilafranca. La propera jornada castellera per la colla serà diumenge que ve, amb actuació a l’Arboç al migdia i a Castellbisbal a la tarda.