Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots es retroben amb la torre de 8 amb folre a Màrtirs - 07/08/2016

La diada de Màrtirs Street, celebrada dissabte al vespre a Vilafranca, va ser molt satisfactòria per als Xicots, on van assolir la primera torre de 8 folrada de la temporada. Va ser una torre segura, àgil, amb un peu que va mostrar solidesa en tot moment, de les millors executades per la colla, que era molt desitjada pels Xicots aquesta temporada i que ha hagut d’esperar fins a estar ben preparada.

Els de la camisa vermella aquesta vegada van actuar en solitari a l’emblemàtica diada castellera de la plaça de la Vall del Castell, ja que els Castellers de Barcelona, que de fet sempre hi havien tingut paper d’amfitrions, enguany no hi han pogut assistir. El repte doncs, per als vilafranquins, era superior: mantenir alt el llistó d’una gran diada, que per a la colla ha esdevingut un referent i una data encerclada en el calendari.

El primer castell dels Xicots va ser el 3 de 8, el 13è de la temporada, una estructura en la qual han assolit una gran confiança i que és la base dels castells de rang superior en què està treballant la colla. En segona ronda va ser el torn de la torre, la consecució de la qual va ser molt celebrada pels castellers i castelleres, així com pel públic que omplia la plaça.

A continuació els Xicots van voler provar les forces del 5 de 8, que presentava diverses variacions al tronc respecte del que es va carregar fa un mes a la Granada. El castell va pujar fins a la col·locació dels dosos, però un parell de batzegades van fer ordenar desmuntar el castell. La cap de colla, Aina Mallol, va decidir donar uns dies més d’assaig a aquesta estructura i va optar per acabar una actuació magnífica amb el 4 de 8, que es va completar sense dificultats. 

Impuls a la festa de Màrtirs

La col·laboració entre els Xicots de Vilafranca i l’associació Màrtirs Street per a la celebració d’aquesta festa ha estat tot un èxit. L’entitat veïnal de la Vall del Castell, que havia organitzat tradicionalment la festa de Màrtirs al voltant del primer dissabte d’agost, es plantejava enguany tirar la tovallola per falta de relleu.

La implicació de la colla castellera no només ha permès mantenir la festa sinó fins i tot donar-li un revulsiu. Els actes de Màrtirs Street es van obrir a les 6 de la tarda amb una traca i una festa infantil, amb animació i xocolatada. Després va tenir lloc l’actuació castellera i a continuació es va celebrar el sopar popular amb una gran participació, amb més de 300 persones entaulades.

Tot seguit hi va haver música amb els DJ Jonathan Gómez i Eric Lloret, i la festa es va cloure entrada la nit amb “la ruta de les fonts”, un acte recuperat després d’anys de no celebrar-se, consistent a resseguir les fonts de la vila. La celebració de Màrtirs Street ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i amb el patrocini de Catànies Cudié i les caves Castell Sant Antoni.