Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Martirs'16 - 06/08/2016

Els Xicots de Vilafranca estan acabant de posar apunt la Diada de Martirs Street d’aquest 2016, que es durà a terme el proper dissabte dia 6 d’agost, i que tindrà un gran atractiu, tant a nivel casteller com a nivel d’activitats festives.
 
Pel que fa els castells, i tot i actuar en solitari, els Xicots s’estan plantejant la Diada sense renunciar a cap objectiu, i estant treballant amb un cartell que a banda dels castells de 8 bàsics, podría incloure tant el 5d8, carregat el passat mes de juliol a la Granada, la Torre de 8 amb folre, Castell que enguany encara no han portat a plaça, i també el Pilar de 6, carregat fa 15 dies a Sant Vicenç dels Horts. Per tant, estem davant d’una gran diada castellera que els Xicots estan promocionant a través de les xarxes socials sota el lema “Martirs de Somni: Elrepteme5gr8n”.  La colla vilafranquina demana el màxim suport a l’afició per tal de donar-los suport a les pinyes i poder plantejar-se aquests grans castells per aquesta emblemática diada castellera.   Enguany els Xicots han descarregat més castells de la gamma básica de 8 que cap any anterior, pel que fer aquest salt qualitatiu és gairebé una qüestió de  volum social  i capacitat d’arrodonir unes bones pinyes.  La colla convida a tothom a asistir al darrer assiag espcial aquest proper divendres a partir de les 10 del vespre a Ca NoiNoi , amb sopar inclós per a tothom que participi en aquest darrer assaig previ, on s’acabaran de decidir els castells que aniran a plaça.
 
Per la banda social, els Xicots han co-organitzat la Diada juntament amb els Veins del carrer, i s’han preparat una serie d’activitats destinades a tot el públic en general: A les 18.h traca d’inici. A les 18:10 Festa Infantil. A les 19:00 Diada Castellera. A les 22h. Sopar popular per 3€, a les 23h. Festa DJ’s i en acabar, Ruta de les Fonts.
 
Enric Pagès Guasch