Actualitat
Comparteix: twitter facebook

2ona Fira de Bestiar d'època del Xicots - 30/07/2016

Per segon any consecutiu els Xicots de Vilafranca tornen a portar a Vilafranca el mercat d’època del Firal afegint canvis a la mostra de la primera edició.

 

Aquest dissabte la plaça dels porcs va tornar a vestir-se dels anys 1920-1930, on els ramaders i els pagesos de la comarca eren protagonistes de la vida social i econòmica de la Vila.

 

Enguany el pes d’aquesta edició ha estat centrat a l’augment considerable dels equins presents a la fira que al seu voltant i durant tot el matí van ser visitats per molta gent, sobre tot canalla i els seus pares   que van gaudir un cop més de les representacions de les històries de diferents protagonistes de l’època, tots  relacionats amb el mercat.

 

Com fet documental de la memòria històrica, va haver-hi a la plaça un artesà que va donar vida a una important peça de la seva història, el Ferre, que en el seu temps vivia i treballava al carrer Pines i era visitat per la majoria dels pagesos que venien al mercat. La presencia d’aquest artesà, va tenir molt bona acollida per part dels visitats de la fira i alguns van participar amb la tasca de fer anar la forja.

 

La fira va concloure amb la representació castellera a l’antiga per part dels Xicots i amb un dinar de pagès popular per tots els participants, donant pas a la Fira de la Cervesa Artesanal que enguany es feia a la tarda amb el seu format propi.