Actualitat
Comparteix: twitter facebook

El Tourmalet Xicoter es coronat amb el Pilar de 6 - 23/07/2016

Els Xicots de Vilafranca han carregat el primer pilar de 6 de la temporada aquest diumenge a Sant Vicenç dels Horts. Malgrat no haver-lo pogut descarregar, el fet d’haver assolit aquest espadat permet als Xicots anar consolidant el nivell de castells de l’any passat.

 

Per segon any consecutiu la plaça de Sant Vicenç dels Horts tanca un cap de setmana intens pels Xicots de Vilafranca. Un cap de setmana que comença el dissabte a la tarda a Valls, amb actuació conjunta amb la Vella, on els Xicots van descarregar el 3d8, el 4d8 i la Td7. Per la seva part la Vella va portar a plaça el 5d8 , el 3d9f i el 4d9f. Aquesta trobada va permetre un cop acabada la diada, fer proves dels peus del 3d9f dels Xicots i el 3d10fm de la Vella. Proves que van deixar bones sensacions de cara a portar-los a plaça en un futur.

 

El diumenge i com ja és habitual els Xicots van participar en la diada dels Marrecs de Salt, conjuntament amb les colles Xerrics d’Olot i Xics de Granollers. Una diada on els Xicots van repetir la mateixa actuació del dia anterior, 3d8, Td7 i 4d8. Marrecs van descarregar el 5d8 i van carregar al Td8f i el 7d8. Els Xics van carregar el 4d8, caiguda que els va condicionar la diada i van acabar fent 3d7 i el 5d7. Els Xerrics van completar l’actuació amb el 4d7, el 3d7 i el 5d6.

 

A la tarda i després d’un dinar exprés, els Xicots van participar en la diada dels Carallots de Sant Vicenç dels Horts, una plaça on es troben molt a gust com ho demostra el fet d’haver dut la primera prova del Pilar de Sis de la temporada. Aquest espadat va tancar una actuació amb els mateixos castells que les anteriors diades però que van veure canvis en diferents posicions, sobretot la nova enxaneta que va coronar el pilar que s’estrenava en aquesta posició.

 

Els Carallots com colla amfitriona van fer una gran actuació assolint el 5d7, el 3d7a i el 4d7a en segon intent  molt treballat pel tronc del pilar a la descarregada. La colla de Cornellà també va sortir satisfeta de plaça en assolir tots els seus intents, el 3d7, el 4d7 i 5d6.