Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots coronen el primer 5 de 8 de la temporada - 09/07/2016

Els Xicots de Vilafranca han carregat el primer 5 de 8 de la temporada aquest dissabte a la Granada. Malgrat el gust agredolç per no haver-lo pogut descarregar, és una fita importantíssima per la colla: la quarta catedral de la seva història i la més matinera, ja que fins ara sempre l’havien conquerit a final de temporada, dues de descarregades i una de carregada. 

La diada de la Granada, doncs, recuperada nou anys després de no celebrar-se, va comptar amb uns Xicots que van donar el màxim. Van obrir plaça amb el millor 3 de 8 de l’any, sòlid, ràpid i executat a la perfecció. Era el novè de l’any, tots descarregats. Van continuar amb el principal objectiu de la diada, la catedral. Va pujar decidida, amb una canalla excel·lent, però un cop posades les acotxadores, l’estructura del 3 va anar perdent la mida, i un cop feta l’aleta, i quan la canalla estava en ple descens, el castell es va trencar. 

A la tercera ronda la colla vilafranquina va saber reaccionar i va tancar amb el carro gros, ben treballat, i descarregat amb seguretat, el desè de la temporada. Per acabar, es van alçar dos pilars de 5 i dos de 4 simultanis.

La diada va comptar com a colles convidades amb els Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre. Els primers van completar el 3 de 7 i també la torre i el 4 de 6. Pel que fa als de Torredembarra, van fer 3 de 6, 3 de 6 amb agulla i torre de 6.

Properes actuacions

Els Xicots de Vilafranca tenen ara quinze dies per preparar el cap de setmana intensíssim del 23 i 24 de juliol. Els vilafranquins tornen enguany a la diada de les Vivendes de la Colla Vella de Valls, el dissabte 23 a la tarda, mentre que l’endemà aniran a Salt al matí i a Sant Vicenç dels Horts a la tarda. Com sempre, els assaigs generals seran els dimecres a les 21 h i els divendres a les 22 h.