Actualitat
Comparteix: twitter facebook

A Sant Pere de Ribes, la cinquena clàssica de 8 - 02/07/2016

Els Xicots de Vilafranca han portat un cap de setmana més la clàssica de 8 a plaça, la cinquena de la temporada. La colla vilafranquina va actuar dissabte a la tarda a Sant Pere de Ribes, en el marc de la festa major, juntament amb els Castelleres de les Roquetes, la Colla Jove de Sitges i els Bordegassos de Vilanova.

El castell d’obertura per als vermells va ser el 3 de 8; una estructura, el pare dels castells, que la colla està treballant amb intensitat per donar pas a castells superiors, com el 5 de 8, que podrien provar dissabte a la Granada, o el 3 de 9 folrat, de cara a la Festa Major de Vilafranca. El 3 de 8 de Ribes, el vuitè d’enguany, va presentar seguretat i es va descarregar amb solvència. 

El 4 de 8 va ser la construcció que va plantejar més dificultats a la colla vilafranquina. Va caler desmuntar-ne un primer intent, per falta de mides, i el segon sí que es va poder completar, però treballant-lo de valent. En la darrera ronda, una nova torre de 7 per acabar d’agafar confiança en el tronc que ben aviat es col·locarà damunt d’un folre. La colla va acabar amb un pilar de 5 i tres de 4.

El treball intensiu d’aquests castells, en especial el 3 i la torre, té la mirada posada en la diada de la festa major de la Granada, dissabte que ve, 9 de juliol, a les 6 de la tarda. Els Xicots hi podrien portar, en funció dels assaigs d’aquesta setmana, el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. En aquesta línia, des de divendres passat les proves es dediquen especialment a preparar els peus i els troncs d’aquests castells. La colla vermella anima tota l’afecció a assistir als assaigs de dimecres i divendres, a les 21 i a les 22 h, respectivament.