Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots fan la clàssica de 8 per les Fires - 22/05/2016

Els Xicots de Vilafranca han assolit la clàssica de 8 a la diada de Fires de Maig celebrada aquest migdia. La colla vermella ha sortit satisfeta de la primera cita de la temporada a la plaça de la Vila, en una diada que ha portat l’estrena de la torre de 7. Aquesta és la segona clàssica dels de Cal Noi-Noi per les Fires, l’any passat va ser el primer cop que alineaven els tres castells tant al principi del curs casteller.

Minuts abans que s’iniciés l’actuació, a la plaça més castellera s’ha descobert una placa que commemora l’assoliment del 3 de 9 amb folre dels Xicots de Vilafranca, fet que ha permès a la vila tenir dues colles de 9. L’actuació ha començat puntual i poc més enllà de les 12.30 h ja s’havia vist el primer castell vermell, el 3 de 8. L’estructura s’ha tancat lleugerament dels pisos superiors, però no ha presentat complicacions per completar-se, essent el tercer de l’any.

 

En segona ronda els Xicots han optat pel 4 de 8, que s’ha pogut descarregar després de desmuntar un intent que no tenia bones mides. El carro gros, el castell que més han realitzat els vermells aquest inici de temporada, s’ha mostrat sòlid a la pujada i s’ha executat sense dificultats. La novetat de la jornada ha estat una esvelta torre de 7, la primera de l’any, efectuada en tercera ronda. Dos pilars de 5 i dos de 4 simultanis han servit per tancar la diada i premiar la canalla.

D’aquesta manera, els Xicots de Vilafranca han arribat a les Fires de Maig assolint els reptes marcats per l’equip tècnic, seguint el ritme de treball previst. Diumenge que ve tindrà lloc una altra cita important per a la colla, la diada del Firal, en la qual s’han convidat els Castellers de Sabadell i els Minyons de l’Arboç. La convocatòria és a les 12 h a la plaça de Milà i Fontanals de Vilafranca, davant del local social dels Xicots.