Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Arriba el primer 3 de 8 de l'any - 17/04/2016

A la segona diada de la temporada els Xicots de Vilafranca han portat a plaça el pare dels castells, el castell insígnia de la temporada 2015, en la qual en van descarregar fins a 22 de consecutius, fet que els va permetre assolir el castell de 9 en dues ocasions. 

Els Xicots han obert rondes amb el segon 5 de 7 de la temporada, ràpid, sòlid, lleuger, per anar rodant quarts, quints i canalla, de cara a l’objectiu de consolidar el 5 de 8 descarregat la temporada anterior. De moment les sensacions són molt bones de cara a la catedral.

Els Xicots han plantejat la diada de menys a més, i en segona ronda han anat pel també segon 4 de 8 de la temporada. Millor que el de la setmana anterior a Altafulla, però també treballat i defensat correctament en tot moment.

Per la tercera ronda han deixat el principal repte del dia, el primer 3 de 8 de l’any, que ha estat executat a la perfecció. Amb una pinya i segons que han quedat encaixats de la millor forma, facilitant el bon treball del pis de terços. També ha estat clau la bona feina de quarts i quints, i la rapidesa i precisió de tot el pom de dalt. Un 3 de 8 que no ha semblat pas el primer de l’any.

Així a la segona diada de la temporada els vermells vilafranquins han ajuntat els dos castells de 8 bàsics, dibuixant el millor inici de temporada dels seus 34 anys d’història. Han acabat amb el vano de cinc.

Les colles convidades a la diada d’inici han estat a un alt nivell. La Jove de Barcelona ha completat el 5 de 7, molt matiner, el 4 de 7 amb l’agulla, el 4 de 7 i el pilar de 5. La Jove de Sitges ha descarregat el 3 de 7, 4 de 7 amb l’agulla i 4 de 7, després d’un intent desmuntat, destacant que tot el pis de terços estava composat per noies. Han acabat amb el pilar de 5 carregat. Els Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots, han completat una bona diada a Vilafranca amb el 4 de 7, 2 de 6, 4 de 6 amb l’agulla i vano de 5 carregat.

Activitats el pròxim cap de setmana

La propera actuació castellera dels Xicots serà el diumenge 8 de maig a l’Hospitalet. Tot i així, el cap de setmana que ve hi haurà activitats diverses de la colla. Dissabte, dia de Sant Jordi, els Xicots tindran parada a la rambla, com és habitual en aquesta diada. D’altra banda, diumenge participaran en una nova edició del Projecte Rius, una iniciativa de l'Associació Hàbitats amb l'objectiu d'estimular la participació en la conservació i millora dels rius, en aquest cas del riu Foix. D’altra banda, per als fans de Star Wars, també diumenge al matí s’organitzarà una trobada de joc de miniatura X-wing a Cal Noi-Noi.