Actualitat
Comparteix: twitter facebook

Els Xicots decideixen no actuar encara per Sant Fèlix - 25/01/2016

Els Xicots de  Vilafranca van celebrar aquest divendres al vespre l’assemblea anual. Com és habitual, es va fer balanç de la temporada anterior i es van tractar alguns dels objectius del curs. Entre d’altres qüestions, la junta va exposar el seu posicionament sobre la participació a la Diada de Sant Fèlix: no plantejar-se actuar-hi encara, sempre i quan es millorin les condicions de la diada del 29 d’agost i es preservi el dret a decidir de les colles locals sobre la seva participació a la diada del 30 d’agost.

La cap de colla, Aina Mallol, va manifestar en aquest sentit que l’objectiu de la colla enguany ha de ser continuar treballant per consolidar els castells assolits el 2015 i de mica en mica adquirir un nivell superior. D’altra banda, la junta va informar també del compromís de l’Ajuntament de Vilafranca de col·locar una placa a la plaça de la Vila per commemorar el primer castell de 9 dels Xicots, que ha permès que la vila tingui dues colles de 9.

Altres qüestions de l’assemblea van ser petites reorganitzacions a la junta. Enguany no toca renovació de càrrecs perquè són bianuals, però sí que s’han produït alguns canvis a la tècnica, als equips de canalla i pinyes, i a la social, a les àrees de comunicació i logística. En el balanç de la temporada, Aina Mallol va ressaltar la progressió de la colla a nivell casteller i va anunciar la voluntat de continuar amb la intensa línia de treball aquesta temporada.

Per part de l’ala social, la presidenta Esther Vicente va explicar la voluntat de potenciar l’Associació d’Amics dels Xicots de Vilafranca. També va exposar l’estat de comptes de la colla, que ha pogut eixugar una part del deute, i va fer balanç de les activitats realitzades durant la temporada. En especial, es va destacar l’èxit de la jornada de recreació d’un mercat antic a la plaça del Firal, que va comptar amb una actuació castellera a l’antiga.